A-klänning.


För att få lite mer vidd och fall på sin klänning/tröja kan man sy en A-klänning. Enkelt sätt att göra en förändring i makeityourown basmönster för tröja. Rita av mönstret på ett annat papper eller klipp upp direkt i mönsterarket. Efter att man klippt upp mönstret kan man lätt tejpa ihop det om man vill använda basmönstret igen.

Mer SYTIPS!
Kommentarer
Postat av: Erika

Åh, ännu ett sytips!

Perfekt för en amatör som mig, älskar att du lägger upp grundhjälp.Fortsätt så!

XOXO

2012-01-06 @ 21:42:47
URL: http://mrsdaydreamer.blogspot.com/
Postat av: makeityourownelin

YEAH! tack Erika:)Mer tips kommer jag lovar. Något särskilt som önskas kanske?

2012-01-06 @ 23:37:24
URL: http://makeityourown.blogg.se/
Postat av: Emilia

Hej! Hittade din blogg när jag sökte på hur man syr en klänning. Om man gör som du beskriver här, blir inte axeln väldigt stor då? Hur fixar man till det?

2012-03-21 @ 22:08:11
Postat av: makeityourownhanna

Hej Emilia, Vad kul att du hittat bloggen! Gör man så som vi visat blir klänningen luftigt A-formad se färdigt resultat här http://makeityourown.blogg.se/2012/january/a-klanning-1.html#commentVill man behålla klänningen figurnära upptill så mäter man ut i nederkant den vidd man vill ha där, och ritar sedan en ny sidlinje upp till ärmhålet. Eller om man vill, upp till midjan eller var man vill att klänningen ska börja svänga ut. Det finns dock en begränsning på hur mycket vidd i nederkant man kan få på detta sätt. Vill man ha mycket vidd måste man spräcka upp nederdelen på fler ställen och inte bara öka i sidan. Hoppas att det var en hjälp på vägen. Lycka till med din klänning!

2012-03-22 @ 08:58:29
URL: http://makeityourown.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback