Dra ner nålen.

 
Symaskinsproblem hör ju liksom till grejen med att sy, även om man förnekar det ibland. På min senaste sykväll  fick A visa upp sin tekniskadesign kompetens. För det närmsta vi hittade om en nål som inte vill plocka upp undertråden var den här filmen. Igenkänningsfaktor men ingen lösning på problemet.
 
Lösningen på detta problem var i allafall att trycka upp nålen lite mer. Don´t ask me why.
Men det funkade iallafall. Tack A.
 
 
Lyfter upp vännen A:s geniala kommentar och den korrekta lösningen:
:) bara glad att hjälpa till! Men nålen skulle ner en bit, inte upp.

Om nålen av någon anledning tryckts upp för högt i nålfästet (som kan hända när man sytt i något grovt tyg, eller när man råkat sy på en knappnål) så kan nålen inte fästa stygnen med undertråden eftersom nålen inte når ner dit helt enkelt. Därför kan man alltid testa att flytta ner nålen en aning om det inte blir några stygn eller om det bara blir stygn ibland.
Kommentarer
Postat av: A

:) bara glad att hjälpa till! Men nålen skulle ner en bit, inte upp.

Om nålen av någon anledning tryckts upp för högt i nålfästet (som kan hända när man sytt i något grovt tyg, eller när man råkat sy på en knappnål) så kan nålen inte fästa sygnen med undertråden eftersom nålen inte når ner dit helt enkelt. Därför kan man alltid testa att flytta ner nålen en aning om det inte blir några stygn eller om det bara blir stygn ibland.

2013-11-05 @ 21:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback