lina.oj

Oj oj oj. Lina.Oj är en ny favorit-sy-blogg. Är inte så överförtjust med bloggar med barnkläder, men hos Lina blandas allt hejvilt å det gör inget när allt ändå handlar om sömnad/slöjd/design. Mest avis är man ju på alla vackra tyger.
 
> Fler favvisar.
 
Bilder lånade av Lina.Oj
Kommentarer
Postat av: leschatsducirque

Tack för finfina bloggen, har inte varit här på ett tag (efter att ha klickat in flera ggr om dan i hopp om nya inlägg i början av sommaren hehe).... för jag har tappat min sy-ork! Har ni nåt råd? Såhär gick det till: Bärjade sy (helt okunnig) i början av sommaren, tröttnade snabbt på att bara följa mönster och er sajt inspirerade mig att experimentera. Köpte böcker om mönsterkonstruktion (teknik och teori), lärde mig fort. Sydde som en galning, alltså JÄMT och herregud fick till och med ett par beställningar. Sen så kom semestern, en ny tyg-lek-sugen katt flyttade in... och jag stuvade undan mönsterpapper och maskin. Nu vill jag starta igen men det känns plötsligt som att sömnad är svårt och jobbigt, fast det gick så lätt och var så kul? Hur får jag tillbaka känslan... Hjäääälp. Oj förlåt vad lång kommentaren blev! Igen: NI ÄR BÄST.

Svar: SÅ himla fin kommentar, tack leschatsducirque. Vet precis hur du känner för vem har inte känt så någon gång. Ibland har man syperioder ibland inte. Vid mina osytider brukar jag kolla mycket sybloggar, gå på stan å fika med vänner å kolla in andra:) Det sämsta är att tvinga sig på ett syprojekt. Att sy ska vara kul, inte ett tvång.
Ett annat sätt kan vara att släppa kontrollen å klippa ut grundmönstret å sen göra ändringar direkt i tyget. Lägg till, ta bort och ja du vet! Kör på!

Lång kommentar kräver långt svar:)

Kram
makeityourown

2013-09-25 @ 09:08:43
Postat av: leschatsducirque

HURRA vad bra svar. Känner mig redan lite mer peppad och har krafsat ner en klänning i mitt skissblock. Jag har redan gjort egna grundmönster till kjol och skjorta med mera så jag kom på att jag nog behöver göra nåt som är heeelt befriande bara och inte så himla duktigt och noga liksom. Jag tar och syr en kattbädd först, alla var så fula på djuraffären. TACK för at ni tog er tid. ni är bäst (igen!) <3

2013-10-04 @ 18:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback