>pågående.
lilalinne.
Utgick från Makeityourown tröjmönster.
Det rynkade framtill gjorde jag genom att sy en resårkanal, med resårband i såklart.
Satinband igen i kanterna.

Sånt som inte borde sägas, men samma tyg hänger i vårt köksfönster.

knapphakar.


De e ingen som vet vad det heter, så jag kallar det knapphakar.
I öglorna hakar man i knappen. Bättre än bommulstråd som delar sig. Mycket bättre. De e ju i resår. Lite lyx kan man tycka, men man behöver ju oftast inte så långa bitar.


Bilden: Provbitar från Knapp Carlsson. Den ena är lite mer gul än den andra.
spetslinne.Vit gardin + spetsgardin + spetskrage (ca 1m) efter många vändor till Knapp Carlssons spetsbibliotek.

Klippte helt enkelt ut hela tröjmönstret först i det vita tyget för att sedan klippa bort urrigningen jag ville ha för spetstyget. Den reducerade biten blev till bra mall då spetstyget klipptes till med en centimeters sömnsmån.
Spetskragen är rynkad.

Rynka.Sy två raksöm med långa stygn. Går även bra för hand.
(Det sägs att två rynktrådar ge finare rynk.)
Dra sen i någon av trådarna och rynka efter behag.
Nåla å sy fast det rynkade på plagget.
provstumpar.


Provstumpar från Knapp-Carlsson eftersom jag glömde bort att ta med mig egna provstumpar på tyget jag syr med nu. Ibland känns det viktigt att det blir rätt färg. Då får saker och ting ta lite längre tid helt enkelt.

Satinkanter.


Tipsat L om satin bandet i kanterna då man inte får till det i ärmhålorna. Här är resultatet. Tack L.
Själv har jag sprungit runt på stan å insett att Satin band i kanterna blivit/är populärt. Så jag får vänta ytterligare en vecka till innan jag kan fixa till den där randiga klänningen och det lila linnet.
tyllkrage.Det man ser:
makeityourown tröjmönster av en gardin. Kragen av samma tyg fast ut och in.

Det man inte ser:
Vitt tyll för att få stabilare krage.
Kragen som förövrigt bara är en längre bit överblivet tygstycke som sytts ihop till en lång korv och stoppats med tyll och sen vridits och sen fållats fast för hand i tröjans halsrigning.
knapp Carlsson.
Är inne i en butik med gammaldags disk där det finns väggar fyllda med alla sorters olika spets, resårband, fransar, knappar, snören, tråd och allt som jag inte kan namnet på. Ja allt vad man kan tänka sig som man vill sy med finns där. Å jag hittade ingenting. Jag skämdes då jag stängde dörren till Knapp Carlsson.

De finaste spetsarna vet jag finns på loppis. Som den här hansknypplade kragspetsen som det snart ska bli en detalj i ett linne.
>


Ser ut som om den där randiga klänningen kan bli klar den här veckan. För det är vår å jag vill ha en den på mig. Under tiden kan ni kolla MINÄ PERHONENs inspirerande clothes.