Western Market.

Genom diy-bloggerskan Geneva fick jag tipset om ett något mindre tygvaruhus i Hong Kong än det stora tygdistrikt som jag först besökte. På övervåningen i den över 100 år gamla marknaden finns ett femton-tal små stall. Mannen på bilden visade mig genast fina kinesiska brokader och jag föll så klart direkt. Med begränsad plats i resväskan var det nästan tur att tygbredden inte var så bred och att jag köpte i yard (0,91 meter). 
 
Hitta till Western Market.
Absolut mysigast att ta en av de gamla spårvagnarna dit. Ta linjen mot just Western Market och kliv av på ändhållplatsen. Närmsta tunnelbanestation är annars Sheung Wan. Marknaden går inte att missa mitt bland alla skyskrapor. 
Adress: 323 Des Voeux Road Central, Hong Kong Island
 
Läs mer om brokadtyg här 
Varsågod och bygg upp ett ha-begär här
 
Om ni nu tänker att det är lite långt till Hong Kong så misströsta inte. Tacka internet och globaliseringen. Slipp oroa dig för resväskans vikt och köp exakt samma brokadtyg som jag gjorde online. Jag kanske köper nån yard extra jag med. 
 
/Hanna
 
 
Tidigare inlägg från/om HongKong
>Sypodd 2
>China Fashion
>Hong Kong Ballet
>Hong Kong Tygdistrikt
sypodd 2

 
 
Ett halvår senare har vi gjort det igen. 
 
#2 Vi pratar om modeböcker, sytorka, modeappar, nya sömnadsprojekt och stil i Hong Kong.
När vi pratar om korsett med bh i programmet är det bustier vi menar. 
 
> Om du missat det första avsnittet så hitttar du det här.
DIY bleach fabric.

Med inspiration från bloggarna Ottawa West Fashion och  Homemade mamas, bokade jag tvättstugan, införskaffade blekmedel (klorin) och köpte billiig svart gardinlängd på second hand. Sen drog jag på mig den svarta sopsäcken och började stänka det koncentrerade klorinet. Obs! Obs! för jobbig lukt att andas in. Rekommenderar att göra detta utomhus.
 
Nu ska det sys klänning av det här.
 
/e
 
 
Fler sätt att exprimentera med blekmedel:
Say Yes
Threadsmagazine
Greenie Dresses for Less
>  On my honor
> Honestlywtf
> Paula Deen