pricken.


I min inbox häromdagen. Resultatet av Makeityourowns allra första mönster.
Tack L.
>Gör finlir på layout för makeityourown förpackningen samtidigt som jag hittar en förpackningsexpert som ska hjälpa till med de tekniska bitarna.
Medans står en randig kreation står och väntar på att få sidenband i halsringningen en beige skapelse ska få festkrage. Det får blir i helgen det.

Inspiration: Designer Pia Anjou
spetstopp.Tjej frågar var jag köper tyger.
Mest loppis svarar jag. Säger att man får hålla utkik jämt då man är på secondhand/loppis.
Botaniserar ofta vid gardinlängderna eftersom man får mycket mer tyg för pengarna där.
Som den här spetstoppen på bilden. Har säkert över tyg till en klänning i samma tyg.

Spetstoppen syddes av makeityourown tröjmönster.
klippa halsringning.

Eftersom folk har skrivit å frågat makeityourown hur man gör då man fixar snygg halsrigning eller hur man överhuvudtaget gör för att få dit den så passade jag på att fota under tiden jag sydde igår.

Så här gör jag. Finns säkert tusen sätt å rätt att göra, men ingenting är fel. Man hittar alltid sitt sätt efter ett tag.Plaggets framstycke efter att halsringningen är bestämd.
Lägger en bit tyg under halsringningen.

Klipper längs med halsringningen och en ca. 5cm bred remsa runt om.Till sist lägger jag den utklippta remsan på plaggets rätsida.
Syr en cm från kanten å viker in. Wola!

Såklart gör du samma sak på plaggets baksida.
söndagssyr.Utanför står ett rum på 20kvm tomt. Mysigare så här på ytan 2x2kvm. Man behöver inte springa så långt efter grejerna. De ligger ofta vid fötterna. Å radion står nära tillhands.

Klipper ut en förhoppningsvis sommartröja. Solen lyser ju idag. På baksidan ska de röda glasknapparna få sin plats.
skissar.Klänning på gång. Iallafall snabbskiss.
Sen lägger jag en kvällstimme på att klippa ut. En annan kväll att sy ihp delarna. Den sista kvällen/söndagseftermiddagen görs finliret med fixa till halsrigning å fålla alla kanter. Sicksackar kanter om jag orkar å om det verkligen behövs.

Det tar tid att få saker man vill ha.
denlillasvarta.


Det är lycka att hitta svarta tyger på loppis. Det här är ett vävt matt tyg där det blev väldigt fina kontraster då jag la till sidenbandet i kanterna. Mycket bekvämt också eftersom man både slipper sicksacka kanterna och klippa ut särkilda fållkanter.

Klippte ut å sydde ihop makeityourown tröjmönster för att sedan klippa upp det fram till.
Återigen liten puffärm, som jag förklarade för A igår att man kan klippa ut i vilket papper som helst.

Sista 2 bilderna:
Eftersom jag slarvar en del blev ryggen en aningen för stor. Stod bara rätt ut. Så fick jag tipset om att sy in det som var överflödigt upptill. Vilket blev en fin detalj i ryggen.
snor.Alltså inte snor som i förkylningssnor, utan nu pratar vi att sno idéer. Fast jag vill kalla det inspiration. För att sno rakt av gör man ändå aldrig eftersom tyget och mönstret förmodligen inte är detsamma.
Just nu snor slash inspireras jag av butiken Tjallamalla där olika oetablerade designers säljer sina kreationer.  Snor alltså idéer om att sätta knappar i ryggen, ruta på magen, krås eller tryck. Har inte riktigt klurat ut än vad det ska bli av det där kycklinggula på bilden.

Någon annan som har någon fin sida att sno slash inspireras av?
randigt.


Klar!

Randiga tröjan/kavajen av makeityourown tröjmönster.
Resår i midjan och liten puffärm efter beskrivning.
>


Medan jag syr.
sommarlinnet.Egentligen har det varit klart ett tag. Sommarlinnet som får hänga på galgen ett tag till trots att solen börjar värma genom fönstret.