makeit black.Samma mönster (makeityourown Tröja) men ändå så olika grejer jag sytt i svart å mer väntar.

HDKjulmarknad.

Fredagen den 9 december
slår portarna upp kl.16.00-19.00 till HDK julmarknad. Då kan ni komma å klämma, känna å köpa makeityourown. Är ni osäker på storleken har vi sytt upp tröjor som ni kan prova för att se vilka mått som passar bäst.

Se mer saker som säljs på HDK julmarknad  >>

cut.Å här krälar jag runt på golvet en måndagkväll å klipper tyg inför julmarknaden 9-11 dec på HDK.

Den kommande helgen, 3-4 dec, kan man dra till Textilhögskolan Borås julmarknad på Rum26, Tredje Långgatan 26, Göteborg >>
krage.Egentligen skulle jag vilja virka en krage, men så hade jag tur å hittade den där översta kragen för 10 kr på loppis. Så nu blir det sy svart tröja med krage innan julmarknaden den 9-11 dec på HDK.

Om man inte hittar krage på loppis kan man köpa av Ungdesign, kreatör ef eller klicka in på Linnegalleriet eller leta ihjäl sig på biblioteket efter gamla virkböcker. Har inte hittat någon duglig ännu, men letandet fortsätter.

Bilder lånade från:
Ungdesign
Linnegalleriet
Collorelle.se
lylaandblu.com

showtime.För alla er, inklusive mig själv, som har lite idétorka på syfronten.
Check out this.
in action.Som det ser ut en kväll med E & H inför planerandet för:

• Mini release för vännerna nästa vecka.
• Webshop Booom!!! nu på söndag.
• Julmarknad på HDK den 9-11 dec.
makeit white.Tröjor sydda med hjälp av makeityourown Tröja mönster. Finns egentligen inga gränser av vad man kan göra. Det e bara att exprimentera sig fram. Basmönstret är en bra grund att utgå i från.

> Se mer tröjor/klänningar som jag sytt av maketiyourown Tröja här.
mini release.


vad är makeityourown?makeityourown är en förpackning med ett enkelt klädmönster för dig som vill komma igång att sy.
makeityourown innehåller ett mönster som kan varieras till flera olika modeller och en sömnadsbeskrivning med illustrationer.

makeityourown Tröja finns i storlekarna:
X-small
Small
Medium
Large

makeityourown Tröja kostar 125 kr inkl frakt
Beställ genom att maila oss på:


Tjo!

spolar.


Dagens skörd från Saron.
daydream01.Dagar av blogginspirationsinsamlande av idéer till fina lösningar på kragar, längder, knappar och vem vet vad.
DaydreamLily en av favoriterna.
20´s


Bild ur boken: 1920s Fashion Design

.......

collection.
Samlar på sånt där som hänger längst ner på en 80´tals gardin i hopp om att komma på hur jag ska använda det på en tröja/klänning/kjol/byxor.

Här är en annan collection av Jennifer Collier i papper.
photosession.Strax innan vi ska lämna fotostudion kommer vi på att vi missat ta sån där processbilder på när det fixas och mixas med bilderna till makeityourown webshop. Så Hanna trycker av en bild på mig precis innan vi ska gå som minne.
decoration.


do.
Som det ser ut på en sykväll med A en lördag då alla andra åker på halloweenpartyn. Inte för att vi är avundsjuka, tvärt om, vi kommenterar minst en gång i timmen om hur skönt det är att komma igång att sy igen och om den här belöningen efter höstens hårda arbete framför burken.

A upptäckte strykbrädan som en ny arbetsyta medan jag mest nålade muddar nära snasket och sylyssnar på Kathryn Williams.
syfestival.För den som bor eller är i Stockholm 4-6 november (alltså idag lördag till söndag). Då hade jag kollat in >>syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö.
1920s.
Kan inte sluta bläddra i boken 1920s Fashion Design med dom här fantastiska illustrationerna och inte heller kan jag sluta lyssna på marteleur.

henrikvibskov.
här är mannen, den danska modeskaparen Henrik Vibskov som fick en miljon kronor från Torsten och Wanja Söderbergs pris 2011. Å där sitter jag och får vara med på workshop med honom. Inspirationen på topp.

greenhouse.Helgprojektet blir lika silkigt som förra.
Dagdrömmer om att sy draperingar som Diana Orving så länge.