amagazine.

Har sjukt mycket att göra. Men kan ändå inte undgå att sitta å bli inspirerad till nästa syprojekt genom A magazine.
birdie.Vet inte vad fåglar ha med syande att göra. Kanske får det stå för nån symbol för frihetskänslan av att skapa något eget. Vad vet jag. Duvorna är en del av makeityourown förpackningen iallafall. Vare sig de är en symbol eller bara utsmyckning.
spetsärmen.Hon, fågelflickan kom inte med på förpackningens layout. Hon såg för flickig ut. Klänningen är ändå fin. Kanske blir det nåt sånt till det Brölloppet vi ska till i sommar. Spetsärmar.

Sitter å scannar skisser idag. Skisser till makeityourowns inspirations layout på förpackningen/mappen. Har inte tagit riktiga beslutet än. Förpackningen eller mapp? Beror ju på vad folk vill betala.
Vad skulle du betala för ett klädmönster med enkla beskrivningar till?
v-ringat.
Har varit hos Hanna, makeityourowns mönsterkonstruktör slash numera skissmodell. Hon visade mig den här klänningen med det underbara tyget. Hon påminde mig om att man faktiskt kan leka med olika skärningar i ryggen också. Den där snygga kanten är gjord av ett satin band som är pressad på mitten.

Okej Hanna är en division högre än oss andra. Men det e så himla bra att känna just dom som är det. Då har man ju alltid någon att fråga när det blir krångligheter.
Cocktailväst.Inte kan man tacka nej till Cocktailparty för att man saknar Cocktailkläder.
Så på 2h sydde jag ihop en liten paljettväst. Alltså det gick snabbare för mig att sy den än att ta bussen, 16 min, ner till stan å irra omkring, 2h, i klädkedjor efter en billig och passande Cocktailoutfit i min smak.

Tyget är en present från mor då hon var i Egypten.
***Tre saker som inspirerar:

* Vänner
* Bra musik!!!
* Favoritbloggen: Fine Little Day

På fjärde plats fina tyger på secondhand. För att det alltid känns som en erövring då man funnit dom. Och man visste inte att man ville ha just det tyget. Plus att tyget säger vad som ska göras, vad som passar bäst att sy av det helt enkelt plus att det är mycket bra för ekonomin.
A.Fredagsfika med A å jag kan inte låta bli att fråga hur det gått med makeityourown mönstret. A berättar om en stickad tröja som slaktats och blivit till muddar och krage på ett svart ett tunt trikå tyg. "Som en varm å skön undertröja".

Inser storheten med makeityourown själv. A har definitivt inspirerat mig till nya idéer.
Tre dagar senare får jag dessa bilder på mejlen.
Tack A!
glasknapparna.Bästa fyndet i helgen på Göteborgs bästa loppis: Saronkyrkan.

Där har fina tanter sorterat knappar i olika plastlådor med etiketterna glas, läder, svarta, trä osv. Samt markerat varenda liten knappknippe med 5:- resp.10:-.
blustyget.Jag har en vän som har förmågan att hitta bra grejer på Second hand. Hon ser liksom det som ingen annan ser.
Nu har hon hittat det här underbara tyget som jag tjatat mig till en bild på. Hon är en av de fyra som testar makeityourown mönstret nu.

Senast igår meddelade hon att det går sakta men säkert. Bäst tycker jag om då hon ringer och frågar sömnadsfråga. Vissa frågetecken tror jag ska vara kvar i beskrivningen. Att det hör till med frågetecken å att behöva ringa. Om inte till mig så kanske det stärker banden till någon annan mor, mormor, vän eller granne.
skissen.Snackar med tryckerier på dagarna. Skissar på kvällarna. Syr på helgerna.

Hittade den här bilden som jag gjorde förra våren. Sydde klart ett liknande linne i helgen. Ja, ett sommarlinne.
Bilden visar modellen inte så bra känner jag. Så nu håller jag på med en bättre. Saknar dock mina skisstjejer.
vinterlinnet.Funderar över varför man alltid e sugen på att ha sommarkläder på vintern å längtar efter vinterkläder på sommaren. Funderar på det medan jag syr på sommarlinnet efter makeityourowns tröjmönster. Eftersom mönstret är ett basmönster är det enkelt att göra ändringar på det. Räknar till att jag kan göra nio olika plagg av samma tröjmönster. Gillar´t!
E.Min första makeityourowntröja. Den som jag lovade A att jag skulle lägga upp här. Vet en som skulle ge minus för insidan eftersom jag är för lat för att sicksacka kanter. Tänker att det är sånt jag sätter värde vid sen nån gång.

vaddetär.Loppistyg som bara ligger där och frestas till att sätta klorna i.
Helt enkelt en gammal gardin som ska bli en skön sommarklänning.
makeityourowntröja1.Resultat efter att Hanna har testat makeityourowns tröjmönster.
Blev förälskad vid första ögonkastet av den. Så jag tjatade till mig den i julklapp.
Ger den som inspiration så här. Det funkar väl?
operfekt.Har släppt det där med att göra den där perfekta förpackningen till makeityourown.
Då kom inspirationen.
makeityourownsyr.

testtesttest

Medan makeityourowns mönsterkonstruktör Hanna är i N.Y och förkovrar sig så testar jag å några makeityourown-vänner det första mönstret på tröjan. Självklart lägger jag upp då den är klar.