tygverket.Uppmärksammade Tygverket första gången då de lanserade sin nya grafiska profil. Sen hittade jag deras blogg, tyvärr uppdaterar dem den inte så ofta så jag har inte varit in där så mycket. Men hade jag bott i hufvudstaden hade jag varit in i deras butik säkert en gång i veckan. Å nu då jag läste Kurbits.nu årskrönika läser jag bland annat att man kan hyra en symaskin per timme hos Tygverket. Så himla bra.

Man undrar ju när detta ska komma till andra städer.
Eller vet ni städer där det redan finns?
black_basic.De fyra tygstycken på golvet som blev en basic makeityourown tröja i lyxtyget från N.Y. Den svarta tröjan som var med på HDK julmarknaden å hängde tillsammans med de andra storlekarna. Älskar den.

Lite ny >>symusiksällskap i mörkret kanske!
coco.


jullovsfilmtittar på Coco Chanel filmen som kom för två år sedan. Alltid lite sen av mig då det gäller film. Men nu finns den att låna på biblioteket å tusan vad inspirerad man blir att sy efter den filmen.
link.

Glöm inte att mellandagsrean även finns i sybutikerna.
tygbloggen.se och tyg.se är det 50% på vissa tyger nu. Om man inte är den sorten som måste klämma å smeka sönder ett tyg innan man bestämmer sig för det. Som jag.
makeit blue.Har haft blåförbud ett tag. Får alltså inte köpa mer blåa tyger.
Tror jag ska ta bort det förbudet till nästa år.
Till dess syr jag i det här.
snygga insnitt.


Fått lite pikar för hur mina insitt på tröjorna jag har sytt har sett ut på sistone. Någon kallade dem för extra "Tits"
Så var det så enkelt som att börja sy från ytterkanten intill spetsen, sen avsluta med att sy några extra cm utanför. Alltså inte gasen i botten å fram å tillbaka för att fästa tråden på slutet som jag trodde.
skissar.Så var julen över å vi klurar på nya sytips eller rättare sagt H försöker förklara med skisser hur jag kan sy en krage, ändra mönstret till en A-klänning och hur man kan sy snyggare insnitt. Å allt kommer jag lägga upp på här bloggen.

Nyfiken på alla er som fick en makeityourown i julklapp.
Har ni börjat sy eller har ni börjat jakten på fint tyg?

Happy christmas.Har suttit med H på tåg å skissat på bra sytips att lägga upp här på bloggen i mellandagarna. Sånt som att sy snygga insnitt till bra sätta att öka och minska makeityourown mönstret.
För vi gissar att det är i mellandagarna som saxen å symaskinen får sin tid.

God jul!
basic.Om man bara klipper ut mönstret makeityourown Tröja å syr rakt upp och ned (eller gör trekvartsärm som bilden). Då kan det alltså se ut så här.
venner-venner.

Hittar min gamla blogg å rodnar lite. Det e den där allra första bloggen som jag la upp mina nysydda kläder på innan och under tiden makeityourown växte fram.
about.Tänkte att ni som är lite nyfikna om vad, varför och vilka vi är bakom makeityourown så kan ni läsa det här.

Vilka är ni, makeityourown?
Jag, Elin, hade länge velat skapa egna kläder och var otålig (som vanligt) att komma igång när jag firade jul med Hanna för första gången 2008. Hanna, som i den stunden höll på att utbilda sig till skräddare, fick snabbt rita upp ett enkelt mönster som jag kunde börja sy i från.

Våren som följde sydde jag tröjor på löpande band, efter just det basmönster och som Hanna slängt ihop på en kvart. Resultatet får man tycka vad man vill om (enligt Hanna) men än sak är säker; min kreativitet kände inga gränser och stolta bilder lades upp på bloggen, tillsammans med Hannas snabba skisser på en sömnadsbeskrivning.

Vad är makeityourown idag?

Nu finns förpackningen med ett enkelt basmönster med pedagogisk sömnadsbeskrivning för Tröja. Hannas kladdiga skisser har tydliggjorts och mönstret förbättrats och ritats i storlekarna XS – XL. Förpackningen som är lika stor som en pocketbok fungerar som en fin förvaring av mönstret även när du sytt klart.

Drömmen för oss är att fler vågar vara kreativa och att symaskinerna går så varma att makeityourown kan skapa en hel kollektion med mönster för kjol, klänning och byxor.

Idag säljer vi makeityourown via vår webshop, på Tygverket i Stockholm och vid särskilda event. 
 
Tveka inte att kontakta oss om ni vill bli återförsäljare eller ha något annat samarbete. 
[email protected]
0730 43 74 41
tag.Föll pladask för Hållams Linnea Henrikssons illustrerade värld i form av tygmärken på HDK julmarknad i helgen.
Kolla in hennes hemsida å missa inte den lilla animation på den dansande mannen.

Kimono.Nästa projekt (jullovsprojektet) en Kimono, helt klart efter att ha sett de här bilderna från House of Maryanne.
Enkelt att utgå från makeityourown Tröjmönstret. Klipp upp framstycket å hitta ett fint kantband eller göra ett eget.

markets.


Fick med oss en hel del nya tips på billiga tygställen och inspirationslänkar.

Här är några av dem där man kan köpa billigt tyg i Göteborgsområdet:
> Holmens marknad
> Bellevue marknad
> Kommersen
> Kvibergs marknad

och kika in på Merchant & Mills för att inspireras av olika skärningar man kan göra på sin tröja.

thanks.
Tack alla ni som kom förbi å klämde, kände å köpte makeityourown på HDK julmarknad i helgen.
Å välkommen hit alla nya sysugna till bloggen. Här hittar ni sytips, inspirationslänkar och ett galleri med kläder som vi själva sytt upp av makeityourown Tröja å mer blir det.
HDK_julmarknad.ÅÅÅÅÅ, vi mår så bra när vi ser hur många som vill komma igång att sy på HDK julmarknad.
Vi har sytt upp makeityourown i alla storlekar (XS, S, M,L) för den som vill testa vilken storlek som passar bäst.

HDK julmarknad öppet:
Lör: 11-17
Sön: 11-17

Vi ses där!

wishes.


Saker på önskelistan från Fabric.com
manschett manschett.


Köpte en secondhand tröja en gång å trodde den saknade knappar tills att H berättade för mig att jag skulle ha manschettknappar i de där knapphålen som saknade knappar. Hittade dessa manschettknappar på Saron för 1kr/st och bestämde mig för att sy mer knapphål utan knappar så jag får mer användning av detta nya fenomen.
makeit dress.

makeityourownhanna (mönsterkonstruktör) i sin nya klänning, sytt efter mönstret makeityourown Tröja X-small.
makeityourownelin.Det här är makeityourownelin, jag, som har sykväll med mig själv ikväll. Måste säga att det var bra mycket trevligare att vara 15 stycken med 2 symaskiner så som vi var igår. jaja, menmen, sykväll med sig själv innebär högsta volym på favoritmusiken också.

Sitter å funderade på varför jag egentligen började sy och hittade den här texten som jag skrev för 1,5 år sedan:
Syr för att det är kul. Syr för att det är avkopplande. Syr för att skapa min egen stil. Syr för kreativiteten. Syr för intresset. Syr för miljön. Syr för ekonomin.

..och 1,5 år senare kan jag säga att det håller i sig.
mini release.Tack alla fina vänner för att ni kom och firade vår mini release ikväll för makeityourown med bubbel å tråd.

Vi kom fram till att det ska vara mer bubbeltorsdagar med syjunta. För himlar vad man lär sig av andra. Själv fick jag lära mig sy insnitt med snygga avslut (jag skriver snygga eftersom någon klagade på min slarvighet, vilket jag själv inte störs av) och nytt sätt att göra halsringning. Ni hör ju vad sygrejer som väntar på att komma upp på bloggen.

Appropå att göra kragar. Kolla in den här >>