Spetsbyxor å sommarlov.

Firar med bubbel i hagen för spetsbxorna är klara å vi tar en välförtjänt semester på bloggen.
Den 1:a augusti är vi tillbaka med Sypodden #2 och en massa syidéer inför hösten. Bland annat så kommer  Hanna rapportera syinspiration från HongKong å jag utmanar mig med rygginsnitt å ett å annat fodrat plagg.
 
Glad sommar!
 
 
 
SÅ GJRODE VI SPETSBYXORNA
 
 
Hannas spetsbyxor (Bilden till vänster)
Använde ett grundmönster till byxor som jag hade hemma. Benen sydde jag in något, men sen klippte jag bara sömsmånen kort utan att sicksacka eftersom spetsen inte trådar sig. Jag sydde i en dragskedja i sidan och upptill sydde jag fast en infodring som jag vek över sömsmånen och stickade fast så att det blev som en smal smal linning.
 
Elins spetsbyxor (Bilden till höger)
Sllaktade ett par sommarbyxor som fått en ful bläckfläck framtill. Placerade sedan ut de 2 delarna fram- och bakstycke direkt på det dubbelvikta gardintyget. Mätte sedan ut exakt hur långa jag ville ha byxorna så jag kunde använda mig av det fina avslutet som tyget redan hade.
 
I midjan sydde jag en resår men sydde i den så att all rynk hamnade bak och på sidorna. Framtill faller byxorna slätt ner vilket ger en snyggare siluette.
sommarerbjudande!

Håller på att sy å minns tillbaka på den tiden då jag var nybörjare. Hur jag exprimenterade mer, inte brydde mig om regler eller fina insidor. Jag sydde sneda kjolar och tröjor som sedan krympte konstigt i tvätten (eftersom jag inte visste att jag skulle tvätta det nya tyget innan). Jag kunde sy halva natten för att jag glömde bort tiden å jag njöt av stolthet av att sedan använda det nysydda plagget dagen efteråt fast inte kanterna ännu var zickzackade.
 
Jag hade bara ett mönster. Det Hanna gjort till mig. Det som senare utvecklade sig till makeityourown.
Med tiden har sykunskapen ökat för att jag vågat utmana mig steg för steg. Minns att jag som nybörjade sydde allra mest under lediga regniga sommardagar. Precis som denna.
 
Därför vill jag ge er detta sommarerbjudande:
Vid köp av makeityourown Tröja (125kr) under juli månad får ni ett sytipshäfte gratis.
 
Beställ ditt mönster via shoppen eller maila oss: [email protected]
Så kommer Sytipshäftet med på köpet.
 
tröjslakten.

MMS:ar Hanna att jag hittat fodertyget till spetsbyxorna på närmaste second hand. Naturvit oversize blus. Osså bestämmer oss för att göra klart våra spetsbyxor till helgen. Då ska vi ses å prata makeityourown framtid. Det gör vi varje år vid den här tiden.
Bill Cunningham.

 
Hamnade framför KSpecials dokumentär om gatufotografen Bill Cunningham igår. Det är precis det här jag menar med att inspireras av folket på gatan Hanna. Snittet, linjerna och färgerna.
 
Just nu håller Hanna på att klippa det nästa pod cast #2 där vi pratar mer om syinspiration.