Lång kommentar kräver långt svar.

Svar till leschatsducirque som tappat syinspirationen.
 
Svar: SÅ himla fin kommentar, tack leschatsducirque. Vet precis hur du känner för vem har inte känt så någon gång. Ibland har man syperioder, ibland inte. Vid mina osytider brukar jag kolla mycket sybloggar, gå på stan å fika med vänner å kolla in andra:) Det sämsta är att tvinga sig på ett syprojekt. Att sy ska vara kul, inte ett tvång.
Ett annat sätt kan vara att släppa kontrollen å klippa ut grundmönstret å sen göra ändringar direkt i tyget. Lägg till, ta bort och ja du vet! Kör på!
 
Kram
 
 
> Läs leschatsducirque långa kommentar.
mingelbyxorna.

 
Tror jag har nämnt det förut. Det här med att sprätta upp sina favoritbyxor för att ta mönstret å sy nytt. Förra gången blev det spetsbyxor. Nu blev det mingelbyxor av siden. Även den breda midjeresåren är återvunnet å funnet ur mammas gömmor.
 
lina.oj

Oj oj oj. Lina.Oj är en ny favorit-sy-blogg. Är inte så överförtjust med bloggar med barnkläder, men hos Lina blandas allt hejvilt å det gör inget när allt ändå handlar om sömnad/slöjd/design. Mest avis är man ju på alla vackra tyger.
 
> Fler favvisar.
 
Bilder lånade av Lina.Oj
smygfoto.

Fler än jag som får träningsvärk efter ett pass mönsterpassning och utklipp?
syambitionerna.

Alltså den här kjolen vill jag bara sy nu.
 
> Trendland
> Sy en kjol
nya måttbandet.

 
Det här om att vilja rita och klippa ut mönster, men befinna sig på en plats som har allt utan ett enda mätverktyg. Då e det tur en har en komplett datorutrustning.
 
Fixa ditt eget måttband:
1. Googla Online Ruler
 
2. Håll makeityourown-förpackningen framför skärmen som visar online Ruler. Rita av!
makeityourown förpackningen är 20 cm hög.
mms.

Jag: kan inte du mäta den där röda morgonrocken i ärmlängd och bredd? Alltså den där morgonrocken som jag brukar ha då jag kommer hem. Vill ha måtten till kimonon som jag håller på att klippa till och sy.
 
 
Ma: Ärmlängd 50cm bredd vid handleden 15 cm = omkrets 30cm. Bredd på båda framstyckena är 38cm.
 
Jag: TACK!!! NU ska det sys.
 
vem pysslar?

Jublar då jag hittar nya inspirerande sybloggar. Bloggen Vem Pysslar? drivs av Emilie Lindberg som beskriver sig som kroniskt kreativ och har ett fokus på recycle. Sykategorin är bara en liten del som bloggen fylls med, som typ den imponerande assymetriska T-shirten med spillbitar.
 
Emilie är även med i Karin Holmbergs nya bok Karins Syjunta och som har bloggen Brodösens blogg.
 
 
Bilder lånade av: Emilie Lindberg
Toile.

Mailar till Hanna och berättar att jag ska göra en "Mock up" på den där Kimonon som jag vill göra. För jag vågar inte klippa direkt i det svarta sidentyget från N.Y resan. Jag vill först se att min kimono modell blir bra. Då jag får snabbt mailet tillbaka att det heter inte "Mock up" det heter Toile.
 
Toile (toall)
1. transparant linne eller bommulsväv
2. ett plagg efter mönster sys upp i billigt tyg för att förändringar på passform och experiment kan göras.
 
Appropå bild 1.
Höstmörkret är här. Borde skaffa bättre syljus.
 
Appropå bild 2.
Jag måste ta i mer i måtten på ärm och framstycke för att det ska kännas som en kimono. Glad att jag gjorde en Toile först.
 
Storleksguide.

På senaste tiden har det ramlat in mail om hur man ska välja storlek på makeityourown basmönster till Tröja. Om man ligger på gränsen mellan två storlekar rekommenderar vi att inte gå en storlek större än det man brukar köpa i butik. Väljer du för stort blir det ofta fel i axelpartiet. Då är det lättare att ta ut några cm i midja och stuss istället.
 
> Till shoppen!
> makeityourown på insidan.