om symusik.

Ibland vill man bara ha tyst. Ibland en massa prat.
Just nu älskar jag det instrumentala av Linnea Olsson. Ah!
From Rags to Couture.

 
Ibland syr jag inte saker helt från grunden. För ibland gör jag lite som Madeleine som driver bloggen From Rags to Couture.
 
Kärlek till den här kragen och partytoppen alltså. Å en dag ska jag väl också få till den där kimonon som jag så gärna vill göra i höst å ha på nya jobbet.
guldet.

 
Firar nya jobbet med bubbel och att inviga guldtoppen.
Nästa firande guldtoppen åker på blir mormors 90 års-kalas. Längtar att få visa upp den för henne eftersom jag har fått tyget just av henne. Brokadtyg från 50-talets Egypten.
 
 
Tips!
Var noga med att köp en delbar dragkedja till sånna här tajtare toppar.
Det är jobbigt att kränga över huvudet varje gång den ska av och på.
 
baksidan.

Jag samlar på baksidor jag. Vad samlar du på?
 
Bilder lånade av:
> The Sewing Rabbit
> Pintrest
> There´s a bird in my ribcage
> min egen makeityourown tröja
> Emmasstylee
 
 
> Lookback!
Skakar liv i guldtoppen.

Pratar med vännen om den där högen längst inne i garderoben. De där kläderna som nästan är användbara men bara ska justeras med en knapp, en ny längd eller få zickzackade kanter. Vi pratar om att det är så skönt då man tar tag i den där högen. I min hög hittade jag den här guldtoppen som jag sydde för ca. 3 år sedan. Nu ska den bli klar med att jag handsyr infodringen med Krejstygn.
 
> Så här syr du krejstygn
 
bloggflödet.

För ett tag sedan fick vi en besviken kommentar som trodde att det bara går att följa oss via Facebook. Det är såklart inte sant. Själv sparar jag alla mina favoritblogar via Feedly.com å Hanna kör på Bloglovin.
 
Nu kan du i alla fall följa oss genom dessa:
(Länkarna ligger längst ner i menyraden till höger)
 
 
Hur gör du för att följa oss? Har vi missat något?
Hur många har en sån här mäktig synålsdyna hemma?

 
Inte jag iallafall.
Denna synålsdyna finns att skåda på Himmelsberga, Öland.
 
Köpa tyg i Istanbul.

 
Foto: Anneli Selvefors
 
Istanbuls tygdistrikt:
Stora basaren, Grand Bazar, ligger i gamla stan och har i sig fler olika områden, bland annat ett med textilier — mattor, tyg, handdukar etc. Här hittar du många fina textilier, men kvalitén varierar så man får titta ordentligt innan man väljer. Tänk på att här ska man pruta. Börja gärna med 50% av det priset som de säger.
 
Affären Cocoon hittade vi på en mindre affärsgata bakom Blå moskén, också i gamla stan (sista bilden). De hade mycket olika textilier, mattor, kuddar och en del uppsydda kläder.
> Hitta till Cocoon.
 
Tygerna vi köpte heter Ikat. De vävs för hand på en smal vävstol så längderna är typ max 60 cm men varierar lite beroende på tyg. På Coccon kostade tygerna för siden runt 24 lira/ m, dvs. ca. 90 kr/m. Man kunde också köpa dem i siden och bomullsmix eller i bara bomull.
 
sonia rykiel.

 
Hittar höstens syinspiration hos SONIA RYKIEL FW/13 kollektion. Kollar in små detaljer som de här volangärmarna och hittar intressanta materialval som är kombinerade med varandra. Men framför allt vill man ju hitta tyger i de där färgskalorna hon använder.
emmastylee.

 
Inspireras på Emmastylee där Emma som driver bloggen visar på mängder av varianter på olika baksidor som man kan sy. Å jag älskar sånna här välfyllda bloggar med egna kreationer.
 
> Fler fina sybloggar
knapprader.

 
Tjugofem-knappsblusen har blivit färdig på balkongen i sommaren å är redo att skickas till Fredrikas Sypepp. För det här är en sån där tröja jag sydde för länge sedan å blev inte nöjd med baksidan. Alltså aldrig använd.
 
Öglorna intill knapparna är ett elastiskt band som man syr direkt på blusen. Köpt på Knapp Karlsson på metervara (men finns säkert i välsorterade sybutiker).
 
> Sy in en knapp
 
 
 
Gillar du knapparna på blusen finns ett parti över.
Övreraden fr v: Karta 1. 35 kr, Karta 2. 18 kr
Undreraden fr v: Karta 3. 30 kr, Karta 4. 35 kr & Kkarta 5. 18 kr. 
 
Hela partiet 115 kr. 
6 kr till porto tillkommer.
 
Om du är intresserad så maila oss: [email protected]
 
 
 
 
sommarfynden.

Tyger som ska förvandlas till en kjol, en tröja, en blus ooch en något som jag inte vet än.

> Inspirationsboosta på Etsy/Vintage/Clothing
här är vi.

 
Under en MVG-sommar med sol har vi gått i svampskogen med spetsbyxor å klackar. Fått mjuka paket med posten och grävt i textilhyllorna på alla Ölands loppisar. Samt har blivit av med en badkrukestatus. Det e sommar det. Welcome back!
 
> Handmade Ceramic buttons